‘Een kijkje in de keuken van De Leyhoeve’

Bent u benieuwd hoe het eraan toe gaat voor en achter de schermen bij De Leyhoeve? Presentatrices Mascha de Rooij en Manon Peeters van Omroep Brabant dompelden zich in 2017 een aantal weken onder bij De Leyhoeve in Tilburg. Voor de serie M&M in de Zorg hebben zij de vele facetten van De Leyhoeve van dichtbij mogen ervaren: van de zorg tot de horeca en van bewoners en bezoekers tot medewerkers.

In Tilburg is gezamenlijk gekeken naar een preview van de eerste aflevering van M&M in de Zorg. In deze aflevering komt een onderdeel van de zorg (en de heftigheid van dementie) in beeld. Een facet waar de bewoners van de reguliere appartementen bijna geen kijk op hebben. Het zien van de eerste aflevering leverde dan ook een mix op van twee emoties:

  1. “De zorg op de Leyhoeve is heel liefdevol”
  2. “Wat heftig, wil ik dit wel weten? Is dit mijn voorland?” maar ook: “Straks denkt men dat de Leyhoeve een bejaardentehuis is…”

De reguliere appartementen en de zorgsuites zijn in De Leyhoeve van elkaar gescheiden. Hierdoor beseffen bewoners van de reguliere appartementen en gasten in de horeca zich soms nauwelijks dat er in De Leyhoeve ook mensen wonen met een zware zorgvraag. De bewoners van de reguliere appartementen gaven dan ook na het zien van de documentaire aan een hele andere, maar vooral mooie beleving van wonen op De Leyhoeve te hebben gekregen. Voor een aantal bewoners van de reguliere appartementen was het zien van de afleveringen van M&M in de Zorg zelfs de aanleiding om zich aan te melden als vrijwilliger op een van de huiskamers van de zorgsuites. Op deze manier ontstaat er binnen De Leyhoeve een ‘community’ waar wij meer dan trots op zijn!

Bekijk hieronder de eerste aflevering

Bekijk de overige afleveringen van deze documentaire hier:
Aflevering 2
Aflevering 3
Aflevering 4
Aflevering 5
Aflevering 6