Single Blog Title

This is a single blog caption

Margje Mahler nieuwe bestuurder Leyhoeve Zorg

Per 28 mei 2018 is Margje Mahler aangesteld als Algemeen Directeur van Leyhoeve Zorg en daarmee verantwoordelijk voor de Zorg binnen de Leyhoeves. Na een periode van bouwen, pionieren en het opstarten van de zorgverlening is Leyhoeve Zorg toe aan een volgende stap. Hendrik Roozen en Laurens van Rij, initiatiefnemers en ontwikkelaars van het concept van de Leyhoeve, zullen zich weer richten op projectontwikkeling en op de ontwikkeling van nieuwe Leyhoeves in de daarbij uitgekozen steden.

Deze stap zal de zorginhoudelijke expertise in de aansturing van de organisatie van de zorg borgen. “Dankzij de innovatieve, radicale en niet aflatende inzet van Hendrik en Laurens staat de Leyhoeve er. Een Woonlandschap waarvan tien jaar geleden iedereen die erover hoorde zei dat het niet mogelijk was. Een prachtig concept, waar gastvrijheid, leefplezier, woongenot en kwaliteit centraal staan. Zorg wordt geleverd met als uitgangspunt de manier waarop je het ook voor je eigen ouders zou wensen. Na een periode waarin ik landelijk portefeuillehouder op het gebied van kwaliteit van de verpleeghuiszorg was, richt ik me nu binnen de Leyhoeve op het verder structureren en professionaliseren van de zorg, met behoud van de ziel en de uitgangspunten die het concept tot een prachtige vernieuwing maken”, vertelt Margje Mahler.

“We zijn de Leyhoeve gestart vanuit het idee dat de zorg in Nederland echt anders moet én kan. Dat mensen onder één dak willen en kunnen blijven wonen, ook wanneer er beperkingen zijn of zorg noodzakelijk is. Met de bouw van Leyhoeve Tilburg en Groningen laten we zien dat de beweging van vernieuwing echt is ingezet. Het is nu tijd het stokje van de Zorg over te dragen in de handen van iemand die ook echt uit de zorg komt. Ik heb Margje leren kennen aan landelijke tafels en heb er alle vertrouwen in dat zij de zorg in de Leyhoeve aanstuurt vanuit haar kennis, kracht en passend bij de uitgangspunten”, vult Hendrik Roozen aan. Laurens van Rij: “Mede dankzij onze expertise in de hotelwereld en de projectontwikkeling konden we, juist omdat we níet uit de zorg kwamen, dit concept ontwikkelen. We zijn trots op wat er staat en de manier waarop we met de Leyhoeve hebben laten zien dat radicale zorgvernieuwing mogelijk is. We hebben nog veel meer ideeën en zullen daar nu onze aandacht weer aan schenken. Natuurlijk zullen we gedrieën op het congres ‘Thuis in het Verpleeghuis’ de Leyhoeve vertegenwoordigen en onze vernieuwing uitdragen”.

De cliëntenraad van de Leyhoeve Zorg heeft aangegeven volledig in te stemmen met de aanstelling van Margje Mahler als Algemeen Directeur Zorg. Zij feliciteren Margje van harte met deze benoeming en vertrouwen op een prettige en vruchtbare samenwerking.

Woonlandschap de Leyhoeve is een woon- zorgcomplex voor senioren die samen aangenaam oud willen worden. Een nieuw concept waar gastvrijheid, leefplezier, woongenot en kwaliteit centraal staan en waar ook zorg wordt verleend op de manier zoals je die je eigen ouders zou toewensen. Daarnaast beschikt de Leyhoeve binnen het complex over diverse faciliteiten waaronder een bar, brasserie en pizzeria. Met een passie voor gastvrijheid en hospitality verleent Woonlandschap de Leyhoeve services zoals men deze mag verwachten in een hotel. De Leyhoeve heeft een locatie in Tilburg en Groningen. Kijk voor meer informatie op www.leyhoeve.nl.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margje Mahler via margje@leyhoeve.nl