Kom wonen in De Leyhoeve. Een eigen plek, omringd door zorg.

De Leyhoeve biedt een nieuwe woonvorm voor mensen die zorg nodig hebben: De Zorgsuite. De suites zijn gelegen rondom een gezamenlijke huiskamer waar dagelijks een huismoeder of -vader aanwezig is. Om een oogje in het zeil te houden, spelletjes te spelen en een maaltijd te serveren.

Dag en nacht is er verzorgend personeel aanwezig om de juiste zorg te verlenen. Hierdoor zijn de appartementen ook geschikt voor mensen met bijvoorbeeld dementie. Bewoners bepalen hun eigen dagritme. Soms blijven ze in hun eigen appartement, een andere keer doen ze mee aan een activiteit in de huiskamer. Het ruime appartement kan geheel naar eigen smaak worden ingericht en is standaard voorzien van een pantry en badkamer met toilet. Kortom: Een eigen plek, omringd door zorg.

Bent u nieuwsgierig naar wat De Leyhoeve voor u kan betekenen?
Vraag vandaag nog een rondleiding aan!

Andere vormen van zorg?  

Naast permanent wonen met zorg in onze Zorgsuites biedt De Leyhoeve tijdelijk verblijf met zorg in de vorm van ELV-kamers (eerstelijnsverblijf) en Zorghotelsuites, en ook Wijkverpleging en Dagopvang behoren tot de mogelijkheden. 

Wanneer kiezen voor een Zorgsuite bij De Leyhoeve?

Heeft u een indicatie van het CIZ zonder BOPZ en bent u eigenlijk niet meer in staat om zelfstandig te wonen? Dan is het huren van een Zorgsuite bij De Leyhoeve een uitstekend alternatief. Elke Zorgsuite is voorzien van een eigen badkamer en pantry, wat zorgt voor veel privacy en comfort.

De Leyhoeve heeft in totaal 74 Zorgsuites waar bewoners met een vorm van dementie en/of somatische zorgvraag kunnen verblijven op basis van een indicatie vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ) in de leveringsvorm van een VPT.

Het is tevens mogelijk om als echtpaar in een zorgsuite te wonen; dus ook wanneer slechts één van beide bewoners een WLZ-indicatie heeft. Dit is maatwerk. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

De leeftijd van onze bewoners varieert van 65 tot ongeveer 95 jaar. De Leyhoeve beschikt over 2 zorgvleugels waar – als verlengstuk van de zorgsuites – maar liefst 10 huiskamers zijn gevestigd. Hier kunnen bewoners overdag samen met hun medebewoners verblijven. De huiskamers zijn 16 uur per dag bemand door een huiskamervader of -moeder. Zij zijn verantwoordelijk voor het welzijn van onze bewoners. Zo bieden zij de bewoners algehele ondersteuning bij het dagelijkse leven, organiseren zij leuke activiteiten en verzorgen zij samen met de bewoners de maaltijden. Naast het team van huiskamervaders en -moeders staat er 24/7 een zeer deskundig zorgteam paraat voor de zorg die wij op maat leveren aan iedere bewoner.

Wilt u meer informatie over het wonen in een zorgsuite bij de Leyhoeve? Neem vrijblijvend contact op.

‘Healing Hospitality’

De Leyhoeve maakt onderdeel uit van een landelijke beweging. Een beweging die durft te dromen dat het leven na je werkzame leven, tot aan je laatste dag, betekenisvol is. Woonlandschap de Leyhoeve gelooft in de kracht van ‘Healing Hospitality’. De bewoners staan hier centraal en wij hebben een passie voor hospitality en een gastvrij hart.

Wensen en behoeften
Bij Woonlandschap de Leyhoeve vinden we dat oud worden aangenaam moet zijn. We gaan daarom uit van persoonlijke behoeften en zorg op maat: alle zorg moet aansluiten bij de wensen van de bewoner. Op deze manier kunnen onze bewoners zelf bepalen hoe zij hun oude dag willen doorbrengen.

Wij vinden dat geliefden tot in de lengte der dagen onder een dak moeten kunnen blijven wonen. Bij De Leyhoeve kan dat.

Alles op een rijtje:

  • De zorgmedewerkers van Woonlandschap de Leyhoeve zijn 7 dagen per week, 24 uur per dag aanwezig.
  • We bieden bewoners de mogelijkheid middels een onzichtbare zorginfrastructuur, de faciliteiten en services, en de mogelijkheid tot zorg om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen.
  • De Leyhoeve garandeert via zorgaanbieder Leyhoeve Zorg B.V., die zeven dagen per week, 24 uur per dag, fysiek zorgpersoneel op Woonlandschap de Leyhoeve aanwezig heeft, de hoogst mogelijke kwalitatieve en betaalbare zorg. 
  • We beschikken over 74 zorgsuites waar bewoners met een vorm van dementie of een somatische zorgvraag kunnen verblijven.
  • De Leyhoeve schept een ‘healing environment’ waar de binnenruimtes worden verbonden met prachtig aangeklede buitenruimtes om het complex heen.
  • Wij scheiden partners niet wanneer de ene partner een grotere zorgbehoefte heeft dan de ander.
  • De Leyhoeve biedt alle mogelijkheden van volledig zelfstandig wonen tot intensieve zorg.
  • De huurprijzen van de zorgsuites zijn vanaf € 1.200,- per maand. U betaalt alleen voor de faciliteiten, services en zorg waar u gebruik van maakt.
    Vraag vrijblijvend een rondleiding aan

Regulier wonen en zorg
Woont u in een regulier appartement bij De Leyhoeve? Ook dan kunt u een beroep doen op onze zorgafdeling. Dit kan bijvoorbeeld zijn om uzelf, uw partner of uw familie te ontlasten. Zo kunt u gebruik maken van de dagopvang, maar – afhankelijk van de zorgvraag – is ook verzorging in uw eigen appartement mogelijk.

Maatwerk en advies
Aangenaam oud worden betekent voor velen vaak ook zo lang mogelijk bij elkaar blijven, ook wanneer er een zorgvraag om de hoek komt kijken. Met u en eventueel uw familie bespreken wij hoe wij u kunnen helpen om dit doel te realiseren. Ook kunnen wij u adviseren inzake de vergoedingen en kosten.