‘Woonlandschap de Leyhoeve: een idee geboren uit het hart!’

Het verhaal achter De Leyhoeve is van een bijzondere en persoonlijk aangrijpende aard. De tomeloze passie, het doorzettingsvermogen en de visie die hieruit voortkomt, vindt gelijkgezinden, brengt mensen bij elkaar, doet handen ineen slaan en verlegt grenzen die hoognodig verlegd moeten worden. Tijd voor een nieuw elan, een nieuwe kijk op gastvrijheid en verzorging, een nieuwe invulling van ‘samen aangenaam oud worden’.

Het begon allemaal in Tilburg
Toon was 15 jaar toen hij Heleen ontmoette in Tilburg. Op de dijk langs het Wilhelminakanaal kerfde hij de letters T&H in een bankje. Dat bankje werd hun anker, een plek om samen naar terug te keren. En dat deden ze, jaar in, jaar uit. Totdat hun leven plotsklaps een andere wending kreeg en hun onafscheidelijkheid abrupt een halt werd toegeroepen. Heleen kon niet meer thuis blijven, ze moest verzorgd worden op een andere plek, door iemand anders. Toons hart brak. Hij vroeg zich af hoe een mens kan helen op een plek waar hij niets meer is dan een passant? Eén van de velen. Dat is niet wat hij haar beloofd had.

Een idee geboren uit het hart
Zittend op het bankje, waar hij haar hoofd tegen zijn schouder miste, werd alles duidelijk. Wat je niet hebt, maak je. Zijn ervaring als bouwontwikkelaar zou hem van pas komen. Hij kende in die wereld zoveel mensen die hem zouden gaan helpen. Die begrepen dat het ook anders kon. Want iets moest veranderen, daarvan was hij zeker. Een woonlandschap moest het worden, waar mensen ongeacht hun afkomst konden verblijven, zolang het nodig was. Een pand met een hart.

En toen kwam Groningen
Na het succes van De Leyhoeve Tilburg, werd gestart met De Leyhoeve Groningen. Ook hier kunnen mensen nu voor altijd bij elkaar blijven wonen, wat er ook gebeurt.

Lees hier het volledige verhaal achter De Leyhoeve.


Vraag vrijblijvend een rondleiding aan