Kom wonen in De Leyhoeve. Een eigen plek, omringd door zorg.

De Leyhoeve biedt een nieuwe woonvorm voor mensen die zorg nodig hebben: De Zorgsuite. De suites zijn gelegen rondom een gezamenlijke huiskamer waar dagelijks een huismoeder of -vader aanwezig is. Om een oogje in het zeil te houden, spelletjes te spelen en een maaltijd te serveren.

Dag en nacht is er verzorgend personeel aanwezig om de juiste zorg te verlenen. Hierdoor zijn de appartementen ook geschikt voor mensen met bijvoorbeeld dementie. Bewoners bepalen hun eigen dagritme. Soms blijven ze in hun eigen appartement, een andere keer doen ze mee aan een activiteit in de huiskamer. Het ruime appartement kan geheel naar eigen smaak worden ingericht en is standaard voorzien van een pantry en badkamer met toilet. Kortom: Een eigen plek, omringd door zorg.

Bent u nieuwsgierig naar wat De Leyhoeve voor u kan betekenen?
Vraag vandaag nog een rondleiding aan!

Wonen op de zorgafdeling

‘Healing Hospitality’

De Leyhoeve maakt onderdeel uit van een landelijke beweging. Een beweging die durft te dromen dat het leven na je werkzame leven, tot aan je laatste dag, betekenisvol is. Woonlandschap de Leyhoeve gelooft in de kracht van ‘Healing Hospitality’. De bewoners staan hier centraal en wij hebben een passie voor hospitality en een gastvrij hart.

Wensen en behoeften
Bij Woonlandschap de Leyhoeve vinden we dat oud worden aangenaam moet zijn. We gaan daarom uit van persoonlijke behoeften en zorg op maat: alle zorg moet aansluiten bij de wensen van de bewoner. Op deze manier kunnen onze bewoners zelf bepalen hoe zij hun oude dag willen doorbrengen.

Wij vinden dat geliefden tot in de lengte der dagen onder een dak moeten kunnen blijven wonen. Bij De Leyhoeve kan dat.

Benieuwd hoe het eraan toe gaat in de zorgsuites en de gezamenlijke huiskamers? Bekijk de voorbeeldfilm over De Leyhoeve Tilburg.

Alles op een rijtje:

  • De zorgmedewerkers van Woonlandschap de Leyhoeve zijn 7 dagen per week, 24 uur per dag aanwezig.
  • We bieden bewoners de mogelijkheid middels een onzichtbare zorginfrastructuur, de faciliteiten en services, en de mogelijkheid tot zorg om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen.
  • De Leyhoeve garandeert via zorgaanbieder Leyhoeve Zorg B.V., die zeven dagen per week, 24 uur per dag, fysiek zorgpersoneel op Woonlandschap de Leyhoeve aanwezig heeft, de hoogst mogelijke kwalitatieve en betaalbare zorg. 
  • We beschikken over 74 zorgsuites waar bewoners met een vorm van dementie of een somatische zorgvraag kunnen verblijven.
  • De Leyhoeve schept een ‘healing environment’ waar de binnenruimtes worden verbonden met prachtig aangeklede buitenruimtes om het complex heen.
  • Wij scheiden partners niet wanneer de één, een grotere zorgbehoefte heeft dan de ander.
  • De Leyhoeve biedt alle mogelijkheden van volledig zelfstandig wonen tot intensieve zorg.
  • De huurprijzen van de zorgsuites zijn vanaf € 1050,- per maand. U betaalt alleen voor de faciliteiten, services en zorg waar u gebruik van maakt.
    Vraag vrijblijvend een rondleiding aan

Wonen met Zorg

Op De Leyhoeve stralen we het uit: We zijn er om u aangenaam oud te laten worden. Het leven komt in alle vormen en soms heeft u gedurende een periode behoefte aan zorg. Wij kunnen hier in voorzien, zowel permanent als op verzoek.

De Leyhoeve levert kortdurende zorg (wijkverpleging) die vanuit de zorgverzekeraar wordt gefinancierd en voor de langdurige zorg (WLZ) heeft Woonlandschap de Leyhoeve afspraken met het zorgkantoor.

In onze reguliere appartementen kunt u wonen en een beroep doen op de zorg. Dit kan zijn om uzelf, uw partner of uw familie te ontlasten en dan kunt u bij ons gebruik maken van de dagopvang. Maar ook persoonlijke verzorging is voor ons normaal. Aangenaam oud worden is ook bij elkaar blijven en met ons en uw familie bespreken hoe wij u kunnen helpen om dit doel te realiseren als u verschillende zorgvragen heeft. We kunnen met u afspraken maken en leveren maatwerk. Graag adviseren wij u inzake de vergoedingen en kosten.

In onze zorgsuites woont u zelfstandig. Heeft u een indicatie van het CIZ zonder BOPZ en kunt u eigenlijk niet meer zelfstandig wonen dan is De Leyhoeve een uitstekend alternatief. U heeft een eigen huurcontract en daarmee een eigen zorgsuite met een badkamer en keuken. Naast de zorgsuite kunt u gebruik maken van de tien gezamenlijke huiskamers die allemaal een eigen stijl hebben. Welke huiskamer spreekt u het meeste aan? Kom gerust kijken! In elke huiskamer is een huiskamermoeder of huiskamervader die de hele dag klaar staat voor de bewoners.